Pressmeddelande 2004-05-12

Myndigheten för skolutveckling 
Karlbergsvägen 77-81 
113 35 Stockholm

I ett reportage i Sveriges Radio Nyhetsmorgon 11 maj framgick att  myndigheten beviljat 115 000 kr i syfte att ta fram material inför EU-parlamentsvalet till den förra skolministern Ylva Johanssons privata företag. Dessa medel beviljades enligt reportaget utan intresseförfrågan till andra organisationer.

Till saken hör också att Ylva Johansson är ”profilerad EU- och EMU-vän” och dessutom ordförande för organisationen Vänster för Europa.

Enligt Er projektledare Angela Andersson har aspekten om eventuell partiskhet hos företagets VD och anställda inte bedömts. ”Myndigheten har bara bedömt om företaget kan leverera”.

Folkrörelsen Nej till EU är en partipolitisk obunden organisation. Vi har upprepade gånger hos regeringen ansökt om basresurser för att vår organisation skall kunna bidra till en allsidig diskussion om europeiska unionen.

Det är särskilt viktigt att skolsystemet lärare och elever får allsidig information i EU-frågor. Detta förutsätter att organisationer med olika syn på EU ges samma möjligheter att informera i skolsystemet.

Folkrörelsen ansöker härmed om 115 000 kr för att bedriva skolinformation. Medlen planeras användas på följande sätt:

Ersättningar för förlorad arbetsinkomst    50 000 kr
Produktion av skolmaterial om EU  50 000 kr
Porto, telefon mm                   15 000 kr

Totalt   

115 000 k

Vi garanterar leverans!

Jan-Erik Gustafsson 
Ordförande 

08 790 7359

 

Tidigare pressmeddelande

    Tillbaka eller Startsidan