Pressinbjudan

Lördag 15 nov
kl. 12:00-14:00
Manifestation - skrota Lissabonfördraget – respektera Irlands Nej!

Sergels Torg vid 5:te höghuset

Den 20 november avser riksdagen att anta det nedröstade Lissabonfördraget, som en taktisk gest för att pressa irländarna att ändra sej - vi uppmanar demokratiskt sinnade riksdagsledamöter att avstå från detta.

Förbundssekreteran Eamon Devoy för det irländska facket TEEU och sekreteraren Frank Keoghan från People’s Movement säger att:

 ”Den föreslagna ratificeringen av den svenska regeringen är tydligt utformad i samförstånd med EU-kommissionen för att på ett odemokratiskt sätt isolera det irländska folket och för att sätta mer press och tryck på dem att acceptera ett icke förändrat Lissabonfördrag”.

Till den svenska allmänheten uttrycker de också att:

”Ett godkännande av Lissabonfördraget ( ...)skulle accelerera vidgandet av gapet, mellan EU och den europeiska fackföreningsrörelsen, vars krav är för en balans mellan rätten till fri rörlighet och sedan länge etablerade fackliga rättigheter. Vi är av den åsikten att en sådan ”balans” uttalat måste gynna arbetstagarnas rättigheter utan reservationer för att förhindra utslag från EU:s domstol av den typ som vi nyligen har erfarit”.

Talare:  Eva-Britt Svensson, EU-paralmentariker (v) 
Peter Lilja (JL) och IF Metall                     
Mats Norrstad Lärarförbundet
Jan Erik Gustafsson, ordf Nej till EU m.fl.

Välkomna till manifestationen

 

Arr: Folkomrostning.nu och Nätverket för eu-kritik Sthlms länKontakt:

Jan-Erik Gustafsson: 08 752 8550, 073 6645701
 

 

 

Tillbaka eller Startsidan