Startsida
Styrelse
Insändare
Rapporter
Krönikor
Kontakta oss
Bli medlem
Folkrörelsen
Nej till EU, riks
 
 



RAPPORT FRÅN DET OFFENTLIGA MÖTET
MED SÖREN WIBE 080408

Det offentliga mötet med Sören Wibe genomfördes som planerat tisdagen den 8 april 2008 kl 19.00-20.45 i Timrå Bibliotek inför 28 samlade.

Arrangörer var, förutom lokalavdelningen av FNEU, Miljöpartiet, Sundsvall och Timrå, Vänsterpartiet Timrå, Socialdemokratiska EU-kritiker och ABF Sundsvallsorten. En annons hade införts i Dagbladet måndag 7 april, ett pressmeddelande hade sänts till massmedia 2 april och affischunderlaget har även detta sänts till massmedia för att publiceras under Evenemangstips. Affischering inför mötet har skett i Sundsvall, Timrå och Matfors.

Peter Tjernberg presenterade mötet och hälsade Sören Wibe välkommen  till Timrå.

Sören berättade om sitt engagemang när det gäller EU-frågan från det han första gången fick se det i ett manifest från Socialdemokraterna, via folkomröstningen om medlemskap, de olika fördragen, folkomröstningen om EMU till det aktuella spelet om EU:s grundlag. Om hur man hanterade grundlagsförslaget för EU efter det att folken i Frankrike och Holland förkastat detta vid folkomröstningarna 2005 till det nya fördraget, som till 96% är detsamma som det som förkastats. Efter inledningen fick Sören Wibe tillfälle att svara på ett stort antal frågor från en engagerad publik. Vad som inte kom fram under mötet var att EU kan komma att förändras i framtiden utan att ländernas själva får möjlighet att ta ställning till detta.

Matfors 8 april 2008

Rune Ljunggren