nejtilleu_logga  Folkrörelsen Nej till EU 

Uttalande från Folkrörelsen Nej till EU den 10 mars 2013

Vi vill också folkomrösta om EU!

 

Storbritanniens premiärminister David Cameron har lovat en folkomröstning om EU om hans konservativa parti vinner parlamentsvalet 2015. Han kommer då att kräva en omförhandling av det brittiska medlemskapet och att britterna ska få rösta om det omförhandlade medlemskapet 2017-2018.

Vi svenska EU-motståndare vill också folkomrösta Sveriges medlemskap i EU, med eller utan en omförhandling om villkoren för medlemskapet. Nästan alla de löften som ja-sidan utfärdade inför folkomröstningen 1994 har visat sig vara falska, till exempel att den militära alliansfriheten inte hotas, att den svenska modellen på arbetsmarknaden inte undergrävs och att vi har juridiskt bindande rätt att välja att stå fria från euron. Samma sak när det gäller EMU-folkomröstningen 2003. De hot som ja-sidan då kom med har visat sig grundlösa och idag – snart tio år efter folkomröstningen – kan vi konstatera att Sverige har haft en bättre ekonomisk utveckling än de länder som infört euron som valuta.

Vi kräver att svenska folket i likhet med de brittiska, får möjlighet att säga ja eller nej till fortsatt svenskt medlemskap i EU i en ny folkomröstning.

Folkrörelsen Nej till EU